Para muchos que ya enstén pensando en nombres propios, NO, no es quien pensais, es:
EL PORCO CELTA
.
.
.
.
"A recuperación da raza autóctona e dos seus productos. A calidade e o sabor do noso. A garantía do auténtico Porco Celta criado e cebado en Beariz, entre as carballeiras e soutos de Lebozán coas augas do Oural rexurde este porcino único e case extinto, e con él voltan os sabores máis auténticos da nosa cociña. Os xamóns que sempre foron obxecto do desexo máis exquisito. A cacheira que coñecemos desde antano."
.
Pues ale, a recuperar sabores se ha dicho. ¡Con lo rico que está el jamón de Fermin! que ni es celta, ni es vetón ni lusitano ni nada... es cerdo ibérico. Joder, qué es esa manía de llamarlo a todo Celta. Llamarlo cerdo galaico, cerdo gallego, pero ¿Celta? Además, recuperar una raza de cerdos tan ancestral solo podrá terminar con la denominación de origen y tal... Y mientras tanto en la lista del WAC llevan dos semanas discutiendo sobre neopaganos, celtismo y cómo los europeos rechazamos nuestros orígenes... A la hoguera!
.
.
No hay comentarios:
Publicar un comentario